Enell Sports Bra Black

Enell NL-100-010

79,00 € ( Outside EU 63,71 €, 77.22 USD, vat 0%)
Choose your size from the table.
00 (3)0. (2)1 (12)2 (16)3 (14)4 (12)5 (1)6 (9)7 (4)8
= In stock(pcs) = Temporarily sold out
Qty: pcs

This item will be restocked later. If the product or your size is temporarily out of stock, please leave your email and we'll let you know once it's available again.

Handling: Orders received before 2 pm (GMT+2) are handled during the same day. Orders received after 2 pm, on weekends or on holidays will be handled the next work day.

Delivery: We deliver worldwide.
  • EU DHL Parcel connect, 6,90€, free delivery on orders over 120€
  • EU Priority package, 6,90€, free delivery on orders over 120€
  • NON EU EMS Express Mail Service package, 14,90€, free delivery on orders over 150€
  • Worldwide UPS Express. EU countries 24,90€, rest of the world 29,90€. Recommended delivery partner. Delivery in 1-4 days to everywhere in the world.
  • Non-wired sports bra with front closure
  • 00-8
  • 90% Nylon, 10% Lycra
  • Black
  • ENELL SPORT BRA - The bounce stops here!
  • You may also you Enell Sports bra in water sports as a swimming top or underneath your swimming clothing. Just remember to rinse away all salt and chlorine water after use!
Enell Sports bra is designed for the endowed women to give the best possible support. The wide non-stretch straps distribute weight to reduce shoulder fatigue. Wide elastic band under bust and high necline eliminate the up and down movement. Easy and secure front closure fastens your bust simply with a row of hooks and eyes. The full back with cross-strap design provides back support and as a bonus, no hooks, sliders or straps behind your back so you'll feel absolutely nothing pressing you when you're on your back! The Naturexx moisture management performance fabric wicks away moisture to keep you cool during the most intense workouts.

Enell sizes cover most bra sizes from 65 to 130 bands. To check your own Enell size, measure around the bust and around the rib cage right under your bust and fill your measurements to the fields below. The size calculator will suggest you the size to best fit your measurements.Around the bust (cm) Under the bust (cm) Enell size
81-89 68-74 00
86-94 74-79 0
91-99 79-83 1
97-107 83-89 2
104-114 89-94 3
112-122 94-99 4
119-129 99-107 5
127-137 107-117 6
135-145 117-125 7
142-152 125-135 8
Around the bust (cm) Under the bust (cm) Enell size
Write a review

Marjo koko 3 - 02.08.2020

Hyvä tunne päällä ja käytössä tukevat.Ainoa huono puoli on etusaumat jotka näkyvät ohuempien sporttipaitojen läpi

Riitta 85G - 04.01.2020

Mun liivikoko on 85G. Otin koon 3, joka oli juuri sopiva. Olen nyt käyttänyt salilla koko ajan ja todella hyvän tuen antaa. Liivi litistää rinnat uskomattoman pieneen tilaan. Jos haluaa minimizerit, ne ovat tässä! Liivit ovat kuitenkin enemmän toppi kuin liivit. Siksi ne näkyvät avonaisen paidan alta.

K, 1 ja 2 - 14.10.2019

Olen koon 1 ja 2 välissä ja omistan molemmat. 1 käytän pomppivampaan liikuntaan ja kokoa 2 arkiliivinä ja kevyempään liikuntaan. Erittäin miellyttävät päällä ja minusta ihan helpot pukeakin. Paino jakautuu hyvin ja helpottaa todellakin niskasärkyä. Vaikka liivit ovat todella peittävämalliset, ne eivät ahdista tai purista. Takaa peittävämalliset voivat tuntua alkuun niihin tottumattomalle oudoilta ja hiostavilta, mutta ominaisuuteen tottuu muutaman käyttökerran jälkeen.

Anna, 75G - 03.10.2019

Harrastan ratsastusta ja lenkkeilyä ja aikaisemmin olen käyttänyt ShockAbsorbereita, vaikka en ole ollut niihin koskaan 100% tyytyväinen. Vihdoinkin olen löytänyt liivit, jotka ovat paremmat! SA:n liiveissä ongelmanani ei ollut tukevuus vaan olkaimet, jotka pureutuivat niskalihaksiini niin, että verenkierto aivoihin tuntui lakkaavan. Enellin liiveissä rintojen paino jakautuu paremmin koko liivien selkäosaan eikä ainoastaan olkaimille. Liivit ovat supertukevat ja napakat. Pukeminen vie vähän aikaa, mutta omalla rintavarustuksellani se ei ole mitenkään mahdoton tehtävä. Näitä tilaan toisetkin!

Susanna, koko 3 - 01.08.2019

Jo toiset Enelit, en voisi enää kuvitella muita liivejä ratsastukseen. Nämä todella tukevat ja pienentävät rintavarustusta, ei enää ikävää hölskymistä harjoitusravissakaan, Eneleistä en luovu!

Noora 95G - 10.05.2019

Parhaimat urheiluliivit koskaan! Kokoni on 95G, joten markkinoilla ei ole paljoa tarjolla urheiluliivejä minun kokoiselle joissa on tarpeeksi iso ympärys... Olen ostanut monia kalliita urheiluliivejä mutta kaikissa joko liian lyhyet tai pitkät olkaimet. Jos pitkät olkaimet laittoi hakasella "ristiin" niin niska ja hartia kivut olivat todella kovia. Enellit ostettua voin urheilla vapaasti ilman ettei hartiat huuda hoosiannaa.

Juulia, 2 (75L) - 31.12.2018

Olen vuosien varrella kokeillut monenmoista urheiluliiviä, viimeisimpinä ollut ShockAbsorberia ja Panache Sportia sekä kaarituellisena että -tuettomana, mutta mikään ei ole tukenut tarpeeksi. "Viimeisenä vaihtoehtona" tilasin Enellit ja laitan heti kohta toiset tilaukseen, nyt vuoden näitä käyttänyt sekä urheillessa että ihan muuten vaan koska ovat ihan huiput.

Monissa urheiluliiveissä olkaimet ovat olleet liian pitkät tai valuvat, joten olen joutunut pitämään racerback-hakasta aina kiinni, mikä taas on johtanut välittömiin niska- ja hartiasärkyihin. Näissä taas paino jakautuu koko selälle eikä tuota samalla tavalla särkyjä. Koko 2 on minulle hiukkasen ahdas joten varmaan tilaan kokoa suuremman ensi kerralla.

Liivien pukeminen käy kyllä työstä mutta on sen arvoista!

Ninni, 75J - 24.12.2018

Aino, 75K - 14.12.2018

Napakan ja tukevan tuntuinen liivi mutta harmikseni Enelliltä ei löytynyt minulle sopivaa kokoa. Liivit oli sovituksella parhaimman tuntuinen liivi mitä olen kokeillut, jos ei lasketa sitä ettei rinnat ihan mahtuneet kuppeihin. Toivoin, että sopiva koko olisi löytynyt, oli niin hyvän tuntuiset.

Adella - 10.11.2018

Parhaat ja tukevimmat liivit isolle kuppikoolle. Muuttaisin kuitenkin pari asiaa, jos voisin: Enemmän kangasta rintojen sivuille, koska rinnat meinaavat pursuta sivuilta. Ja häivyttäisin ikävän näköiset saumat rintojen kohdalta pois.

Itsellä siis hyvin suuri kuppikoko, suurinpiirtein 80K. En enää edes osaa arvioida kuppikokoani, kun olen jo muutaman vuoden käyttänyt pelkästään Enellin rintaliivejä painon vaihtelun mukaan 3 tai 4.

Eija, koko 4 - 05.09.2018

Todella hyvät ja tukevat liivit. Mielestäni helppo pukea. Eikä enää olkainten luisumista. Vähän avonaisemmista kaula-aukoista näkyy kyllä vähän olkainta, mutta se ei kyllä haittaa käyttöä. Tilasin koon 4, joka onneksi oli sopiva. Pienentää povea reilusti, mikä on hyvä asia.

Tuulis, 2 - 31.08.2018

Ihanan hyvin toteutettu ja tukeva liivi. Helppo pukea, tuntui päällä hyvältä. Normikokoni tosin on 80G ja Enellissä isot rinnat ja pienehkö ympärys oli minulle huono yhdistelmä: rinnat eivät mahtuneet kunnolla liivin sisään sullomallakaan ja ympärys olisi voinut olla napakampi. Laadukas liivi varmasti niille, joilla ei mittasuhteet ovat vähän erilaiset.

Marja 90H - 27.08.2018

Parhaat kokeilemani liivit liikuntaan ja erityisesti harrastamaani ratsastukseen.
Erinomaisen tukevat.
Kauniit nämä ei mielestäni ole, mutta se on kyllä ihan sivuseikka... :-)
Kupit on kuitenkin isorintaiselle pienehköt ja ympärysmitta jää ehkä vähän isoksi. Itselläni kuppikoko 90H ja näistä tilasin koon 5, joka on varmasti paras mahdollinen koko.
Olen silti erittäin tyytyväinen ja tuntuu niin kuin ryhtikin olisi näiden myötä parantunut.

Luna, 4 - 10.05.2018

Oikein tukevat ja hyvät liivit juoksemiseen. Tilaan taatusti toisetkin. Pukeminen hiukan hankalaa, mutta onnistuu kyllä pienen harjoittelun jälkeen. Miinusta tulee kupin saumasta joka näkyy selkeästi paidan läpi. Annan kuitenkin täydet pisteet napakkuuden takia.

Susanna, 3 - 15.04.2018

Todella hyvät ja napakat liivit! Tuntuu että ryhtikin on parempi kun liivit pitävät rintavarustuksen kurissa. Näitä ostan ehdottomasti jatkossakin. Alkuun joutui hiukan opettelemaan noiden pukemista mutta aika äkkiä se rupesi sujumaan vaivatta. Lopputulos on se että minusta nämä on helpompi saada päälle kuin tavalliset takaa kiinnitettävät liivit.

Tättärää - 12.03.2018

Innoissani tilasin nämä, että nyt on semmonen kapalo näille utareille että on näpsäkän näkönen ja itelle miellyttävän tuntunen ja vielä kaikenlisäksi ei olkaimet paina ihoon... Pettymys oli suuri kun yhden päivän jälkeen tuskailin kipua kyljissä, selässä ja rintojen alla. Sauma painoi aivan todella kipeästi. Sen jälkeen olen käyttänyt liivejä nurinpäin, koska ns. ulkopuolen sauma on pehmeämpi. Lisäksi rinnat liikkuu liivien sisässä, vaikka muuta luvattiin. Mutta ihan mukavat arkikäyttöön, kun pitää niitä nurinpäin :D Kokoni on 80E.

Lumingerie vastaa: Ikävä kuulla, että liivit eivät vastanneet odotuksiasi. Rintojen ei todellakaan kuuluisi hölskyä liivin sisällä, joten kuulostaa siltä, että koko on liian suuri.

Cherrlo, koko 1 - 27.02.2018

Tykkään todella paljon näistä liiveistä, on jo toiset enellit jotka olen täältä tilannut. Pukeminen vaatii hieman enemmän kuin muut liivit mutta olen niin iloinen siitä miltä ylävartaloni näyttää kun puen puseron liivien päälle, olen ainakin pari kokoa pienempi rintojen kohdalta! Ja olen myös iloinen siitä että nämä päällä rinnat pysyvät todellakin paikallaan! Ja olen myös huomannut että enellit vähentävät minulla niskojen ja selän kuormitusta.

Minnie, Enell-koko 4 - 12.11.2017

Nyt tulee pitkä arviointi! Pitkän harkinnan jälkeen tilasin itselleni nämä Enell-urheiluliivit. Kokoni on tällä hetkellä (kokolaskurin mukaan) K80, Lähetettiin Enell-koko 4.
Ensimmäinen haaste: miten saan kiinni alimmaisen kiinnityshakasen? Ohjeen mukaan vedä liivi rintojesi alle.... jolloin suuret rinnat peittävät näkyvyyden alaspäin. Alimman hakasen löytämiseen tarvitaan peiliä. Kun lopulta kaksi alinta hakasta saa kiinnitettyä, pukeminen on jo helpompaa. Hiki kuitenkin tuli! On siinä se hyvä puoli, että tulee ylimääräinen alkuverryttely jo liiviä pukiessa.
Toinen haaste: liivin istuvuus. Suuret rinnat/pienehkö ympärysmitta ei ole paras mahdollinen lähtökohta tämän malliselle liiville. Rinnat mahtuivat juuri ja juuri kuppeihin, mutta ympärysmitta saisi olla tiukempi. Kuitenkin tiedät, että jos tilaan pienemmän koon, rinnat eivät mahdu. Kainaloiden alta jo tässäkin koosssa pursuu hieman ylimääräistä ulos liiveistä.
Mieleni kuitenkin sulaa, kun puen ylleni urheilutopin. Liivit istuvat täydellisesti paidan alla, kainalon pieni epäistuvuus ei haittaa lainkaan. Näytän peilistä monta kokoa pienemmältä! Ja liivit tukevat erittäin hyvin. Tanssilliseen zumbailutuntiin ihan mahtavat! Joten lopulta täydet viisi tähteä. Kokeilkaa ihmeessä!

Heidi - 08.11.2017

Ei ole Enellin voittanutta :)

Isokokoisempana hevosihmisenä ja ratsastajana on erittäin tärkeää, että liivit ovat tukevat tilanteessa kuin tilanteessa. Liivien tulee olla napakat niin, ettei etuvarustus hölsky eikä huoju, eikä etenkään tule kipeäksi. Enellin kanssa tätä huolta ei ole, Enell halaa käyttäjäänsä kuin kuristajakäärme saalistaan- karkuun et pääse ;) Olen luottanut Enellin voimaan jo päälle kymmenen vuotta, menossa on kolmannet Enell- liivit- joten voin myös sanoa että ne kestää, ja kestää, ja kestää ja kestää :)

Oivi - 18.10.2017

Erinomainen ja tukeva liivi melko runsaalle rintamukselleni! Näillä uskaltaa ehkä jopa hölkkäilemään!
Ja kiitos Lumingerien tiimille nopeasta tuotevaihdosta: tilasin nääs ensin liian isot, ja tosi nopsasti sain oikean kokoiset

Kirsi - 07.09.2017

Liivi on todella jämäkkä ja tekee kyllä ns. littanan etumuksen. Itse en kuitenkaan pitänyt siitä, että nousee aika korkealle kainaloista. Lisäksi on todella hankala pukea, koska hakasten lisäksi ei ole mitään ns. apukoukkuja. Huonokätisille napakan liivin pukeminen on siis varmasti suuri haaste

liisa, 2 - 22.06.2017

Tukevat ja hyvät urheiluliivit ratsastukseen. Koko löytyi helposti. Ainoa pieni miinus että alareunan sauma saattaa hiertää jossain tilanteessa.

Sesse, 100H - 16.02.2017

Todella tukevat liivit! Ei pääse rinnat hölskymään mihinkään suuntaan ja tuntuu että ryhtikin suoristuu. Ainoa miinuspiste tulee alakuminauhan sivusaumoista, jotka painavat pidemmässä käytössä ikävästi. Liivikokoni on 100H ja tilasin tätä liiviä koon 6.

Tuuli, 2 - 13.02.2017

Ihanan tukevat liivit. Ihan parhaat ja tukevimmat liivit mitä tähän asti olen löytänyt. Koska takaosassa on kaksinkertainen kangas ,niin näillä esim kuntosalilla tulee helposti näillä hiki.Malli on myös sellainen että olkaimet tai joku muu osa näkyy helposti paidan alta arki käytössä.

FTM koko 6 - 28.01.2017

Etsin vaihtoehtoja perinteisille bindereille ja nää on tosi hyvät! Litistää sivuprofiilia mulla ainakin 4 cm mikä on siis hurja ero tavallisiin liiveihin verrattuna. Näistä ei tule sellaista törötystä kuten normaaleista liiveistä, vaan nää voi pukea niin että lyttää rinnat kainalon suuntaan jolloin ne näyttää pienemmiltä/paremmilta. Toimii myös riippurinnoille, eikä tee uniboobia jos asettelee rinnat oikein. Liivit ei hiosta läheskään niin paljon kuin binder, ei tule samanlaista hengenahdistusta ja rintakipua, kädet ei puudu ja pystyy liikkumaan hyvin. Rintoja nää ei "kadota" samalla lailla kuin binderit mutta näiden kanssa on paljon helpompi olla kuin normirintsikoiden kaa. Tiukat nää on verrattuna normirintsikoihin mutta ei niin tiukat että alkais ahdistaa. Tässä ei oo kaaritukia mikä on tosi hyvä juttu, mulla ne aina pistää inhottavasti kylkiin oli malli mikä vaan. Ainoa miinus kupin saumasta joka tekee vähän sellaisen tissienkorostuskaaren jos pitää t-paitaa mutta kerrospukeutumisella tämä ongelma on ratkaistu eikä se käytössä haittaa paljoakaan. Tavallisiin liiveihin ja tavallisiin bindereihin verrattuna 5/5 eli voin suositella jos ei pysty bindereitä käyttämään.

H 75O - 17.11.2016

Kaksi miinusta: ei sovi isorintaiselle, jolla pieni alamitta. Rinnat tursusivat liivien yli eikä ympärys ollut tukeva (koko 3). Halusin silti kokeilla niitä, joten en palauttanut vaan kokeilin liikunnassa. Liikkuessa tukevuuden puutteen lisäksi liivin selkäosa oli todella lämmin ja hiostava, mikä ei talvipakkasella ulkoillessa niin haittaa, mutta sisäliikunnassa/kesällä näitä en tule käyttämään.

Tintti, 1 - 23.10.2016

Ei ole sopiva sellaiselle, jolla on pieni ympärys ja iso kuppi. Muuten olisivat todella tukevat liivit.

Neiti, 70J - 13.09.2016

Kokomitoitus ei ole hyvä sellaiselle, jolla on pieni ympärys ja iso kuppi. Oikeaa kokoa ei löytynyt minulle. Muuten laadukkaat ja hyvän tuntuiset liivit.

M koko 3 - 10.09.2016

Tukevat liivit juoksemiseen.

Anne, 85K - 14.06.2016

Ensimmäiset urheiluliivit jotka olivat juuri niin tukevat kuin lupasivat! Aluksi tuntui että ympärysmitta olisi liiankin tiukka, mutta siihen tottui pian (tilasin koon 3). Kokotaulukko on erilainen kuin tavallisissa liiveissä, ihan täydellistä istuvuutta ei voi kai ollakaan. Liivikupin sauma näkyy t-paidan läpi. Nämä ovat kuitenkin sivuseikkoja siihen verrattuna, että liivien materiaali ei veny ja vanu, vaan pitää rinnat tiukasti paikallaan. Parhaat urheiluliivit mitä olen kokeillut.

Sofi 70F - 07.06.2016

Olin mittataulukossa koon 1 yläpäässä joten tilasin sen koon liivit. Muuten liivit istuvat täydellisesti, ovat pehmeät ja miellyttävät, mutta esimerkiksi hyppiessä rinnat hölskyvät yhtä paljon kuin tavallisilla urheiluliiveillä. Asiakaspalvelusta arveltiin että yksi koko pienempi voisi olla kuitenkin parempi, eli täytynee tilata seuraavaksi pienempää kokoa sillä muuten olen ollut hyvin tyytyväinen liiveihin. Olen pessyt liivejä vain käsin ja hiukan musta liivi päästää väriä. Jos liivien massiivinen koko kuvan mallin päällä epäilyttää, niin itselläni liivit näyttävät päällä melko lailla tavallisen urheiluliivin kokoisilta, paitsi tietenkin selkäkappale on umpinainen.

Jaana 4 - 03.05.2016

Aivan huiput. Hoidetaan olemusta. Käytän melkein aina. Vihdoin löysin mitä olen vuosia hakenut :-)

Äpy - 06.02.2016

Ihan parhaat rankempaankin urheiluun! Tilasin mittojeni mukaan koon 2, mutta se oli aivan liian suuri. Vaihdoin kokoon 1 ja se oli juuri sopiva. Jos siis satut joidenkin kokojen väliin, valitsisin pienemmän.

Petra, 2 - 15.01.2016

Yksinkertaisesti parhaat liivit urheiluun, niin ratsastukseen, juoksemiseen ja salilla käymiseen. Helppo pukea ja antaa hyvän tuen ja pitää ihan oikeasti rinnat paikallaan rankemmassakin menossa. Ilman näitä en urheile enään koskaan!

70DD / enell-koko 1 - 22.12.2015

Antaisin 4,5 jos se olisi mahdollista. Ainoa miinus ulkonäöstä. Liivit ovat sellaisenaan mielestäni rumat ja tätimäiset, mutta paita päällä olemus on sporttinen. Pienentävät rintojen ulkonäköä muodon säilyttäen, rinnat eivät myöskään sulloudu yhdeksi jättitissiksi, vaan pysyvät mukavasti omissa lokeroissaan. Kaikkein paras ominaisuus on kuitenkin se, ettei mitään hölsky edes juostessa. Aivan super-tukevat! Olkaimet menevät tavallista lähempää kaulaa, mikä saattaa aiheuttaa minulle päänsärkyä (en esim voi käyttää painijaselkäisiä liivejä pääkivun vuoksi), uudet liivit olleet nyt kuusi tuntia päällä, eikä päätä kylläkään särkenyt. Liivit nyt koekäytössä, tähtäimessä maraton. Toivottavasti toimivat 42 kilometrin taipaleella hiertämättä.

MS80i - 21.12.2015

Todella ryhdikkäät ja tukevat. Parhaimmat urheiluliivit mitä olen omistanut. Nukavat päällä.

Taateli, koko 6 - 18.12.2015

Voin ihan oikeasti sanoa, että elämäni muuttui merkittävältä osaltaan, kun kokeilin näitä liivejä ensimmäisen kerran. En ollut edes tiennyt, että liivit voivat olla näin tukevat. Ensimmäiset liivit, jotka pysyvät päällä vaikka pesäpalloa pelatessa!

T, Enell 0 - 08.12.2015

Sovittaessa tuntuivat hyvälle, mutta käytössä hiersivät pahasti kainaloiden kupeeseen (olkaimet liian lyhyet?). Jos treenaat paljon ja sinulla keskimääräistä naista leveämpi selkä, niin suosittelisin ennemmin Panache Sportia, jossa on säätövaraa. "Normaalille naiselle" loistavat!

Reetta, 90-95D - 06.12.2015

En löytänyt itselleni sopivaa kokoa, mutta se johtuu omista mitoistani. Rinnan kohdalta aivan liian suuri siinä koossa, mikä oli ympäryksestä sopiva. Tuntuivat kuitenkin hyvin laadukkailta materiaaliltaan ja erittäin pehmeät päällä. Kaarituettomuus varmasti monissa lajeissa plussaa :)

katkis 85j - 22.09.2015

Ihan mahtavat liivit. En enää ikinä käytä muita urheilussa,

Katja 65K - 27.08.2015

Todella tukevan oloiset urheiluliivit, minulla harmikseni jopa ahdistavuuteen asti. Olen kuppikooltani 65(-70) K. Mittataulukon mukaan Enell-kokoni on ympärykseni osalta 0:n ja 1:n rajamailla ja rinnanympärykseni osalta 1-2. Valitsin kookseni siitä välistä 1. No ei se mahtunut, ei ollut toivoakaan, että olisin saanut rintojani ahdettua liiveihin. Halusin vielä kokeilla varmuuden vuoksi kokoa 2. Se meni päälle, mutta minulla oli olo, kuin riippurintani olisivat olleet sadalla mutkalla ;) inhottavasti/ahdistavasti litistettynä rintakehääni vasten, vaikka kuinka asettelin niitä, ja silti rintojen alle liiveihin jäi löysyyttä. Onneksi sen sijaan Panache Sport –urheiluliivit osoittautuivat erittäin toimiviksi minulle.

Ystävällinen vinkki asiakaspalveluun: myös nettisivuille voisi lisätä saman tiedon kuin näin jonkin aikaa sitten Lumingerien Facebook-postauksessa siitä, että Enell-liivi istuu parhaiten C-H-kuppikoolle.

Minttuliini kokoa 7 - 02.06.2015

Tosi hyvät liivit. Hintakin mielestäni edullinen moniin räpsyihin verrattuna.Olen pitkään etsinyt tukevia, hyvin istuvia liivejä, sillä olen isorintainen ja lisäksi minulla on ihan reilusti ylipainoa. Tilasin ensin yhdet mustat kokoa 6 olevat, jotka olivat muuten hyvät, mutta rinnat vähän nousivat ylös kupeista. Vaihdoin kokoon 7 ja sain juuri sopivat, joten tilasin toiset turkoosin väriset. Mustat ovat hyvät mutta värinsä puolesta turkoosit ovat vielä paremmat. rinnat pysyvät kupeissa, eivätkä tursua mistään ja mikä parasta rintani näyttävät nyt paljon pienemmiltä.

Enell 1 - 10.03.2015

Todella tukevat liivit. Aluksi liivien laittaminen päälle tuntui hankalalta, mutta äkkiä siihen tottui ja liivien laitto helpottui. Yllätyin kuinka tukevat ja miellyttävät kaarituettomat liivit voi olla. Nämä päällä ryhti pysyy hyvänä. Aavistuksen urheillessa selkäosa hiostaa, mutta onneksi materiaali kuivuu nopeasti, ei kuitenkaan häiritsevää. Materiaali laadukasta ja miellyttävää iholle. Ensiksi epäilin liivien sopivuutta, koska ei ole minkäälaista säätövaraa. Tämä epäilys osoittautui turhaksi, säätövaraa ei kaipaa, koska liivien kangas ei ole käytössä löystynyt. Varmasti tulen tilaamaan näitä liivejä lisää, erivärisinä :)

Anu, 90F - 08.03.2015

Loistavat liivit! Omille riippumallisille, ylhäältä hyvin löysille rinnoilleni Enellit ovat parhaat mitä lähes 4-kymppiseen ikääni olen kokeillut.

Erityisplussat yleisen loistavuuden lisäksi:
-Enellissä on todella hyvä tuki
-ei hiertäviä tai ihoon painuvia saumoja selässä
-leveät olkaimet keventävät ja tasaavat painoa pureutumatta hartioihin
-tasainen tuki aiheuttaa sen, että rinnat tuntuivat ikäänkuin kevyemmiltä ja liikkuessa liivejä tai rintoja ei välillä edes huomannut - ja se on kyllä ensimmäinen kerta koskaan millään liiveillä! Alun lievä haarniskamainen/korsettimainen tunne hävisi hyvin nopeasti.
-edessäoleva kiinnitys on hyvä
-aiemmin (erityisesti kaarituellisissa) urheiluliiveissä minulla ilmennyttä rinnanalusen hiertymistä ei tule. Vaikka siis kaarituettomuus mietityttäisi, kannattaa kokeilla. Yllätyt!
-materiaali on miellyttävä, pesussa eivät mene miksikään
-Enellin sivuilta löytyi hyvät ohjeet liivien pukemisesta ja istuvuuden arvioinnista. Itsellä ensimmäinen koko oli sittenkin liian iso (5) ja kokoa pienempi täydellinen

Minimaaliset miinukset:
-kiinnityshakasten allaolevaa "suojaläppää" saa hiukan asetella ettei se hierrä
-alin hakanen ensin painoi tälläisellä pyöreämmällä naisella ihopoimuihin, mutta tästä selviää painamalla hakasen littanammaksi esim jollain pihdeillä
-kaksi alinta hakasta näyttävät hiukan antavan periksi käytössä. Tämä ei kuitenkaan käytännössä lainkaan haittaa.
-hyvä tuki ja kevyt tunne aiheuttaa sen, että liivit tuppaavat unohtumaan paikalleen ja siksi ihoon tulee painaumat. Suosittelen aina toisinaan hiukan korjaamaan liivien asentoa. Tämä siis lähinnä välillinen ja minimaalinen miinus.
-kuten muutkin ovat arvioineet, selkä hiukan hikoaa jos on selkähikeen taipuvainen.

Miinukset jäävät auttamatta suurten plussien varjoon, suosittelen kokeilemaan jos toivot urheiluliiveiltäsi hyvää tukea ja kevyttä tunnetta!

Helmi, 75H - 27.01.2015

Harvat urheiluliivit saavat rinnat näyttämään hyviltä, mutta nämä ehdottomasti tekevät sen! Pidemmän päälle Enellit kuitenkin kiristävät kainaloista, joten siitä hieman miinusta. Kiinnityksen oppii nopeasti muutamalla harjoituskerralla ja paketin mukana tulevasta pukeutumisohjeesta on myös apua! Suosittelen!

Ann 0 - 15.01.2015

Hyvät ja tukevat liivit, ainoana miinuksena selkäosa, joka olisi parempi painijanselällä. Se toki saattaisi aavistuksen vaikuttaa tukevuuteen.

Heidi - 14.11.2014

Harmi etten löytänyt näitä liivejä jo 15 vuotta sitten... :)

Ninni, 75E - 09.06.2014

Ihan mahtavat urheiluliivit! Pitävät rinnat paikoillaan kovemmassakin liikunnassa. En enää koskaan vaihda toisiin urheiluliiveihin, paitsi sitten jos/kun pieninkin koko on liian suuri... :D

Johanna - 06.06.2014

Parhaat liivit mitä olen koskaan käyttänyt ja olen ostellut liivejä yli 30 vuotta. Näissä on ehdottomasti paras tuki ja mukavatkin ovat. Käytän näitä myös arkiliiveinä. Harmittaa vaan että löysin nämä vasta näin nelikymppisenä.

Suvi, 65H - 03.06.2014

Ystäväni suosittelemana tutustuin Enelleihin ja tilasin itselleni yhdet kokeilumielessä. Seuraavat lähtivätkin tilaukseen muutamaa päivää myöhemmin.

Työskentelen ryhmäliikuntaohjaajana, ja vetämilläni tunneilla hypyissä, juoksuaskelluksessa sekä nopeissa suunnanmuutoksissa tarvitsen parhaan mahdollisen tuen. Enell todella vastaa tähän tarpeeseen! Liivit ovat äärettömän mukavat, vaikka ovatkin samalla ehdottomasti napakimmat, jotka olen markkinoilta löytänyt. Eritoten, kun pieni ympärysmitta ja suuri kuppikoko on lähes aina haastava yhdistelmä jo valikoimankin kannalta! Olin Enell-kokotaulukossa pienintä kokoa ja se istuu minulle hyvin ilman säätömahdollisuuksiakin, vaikka kuppikoon puolesta alan olla tässä koossa jo melko ylärajoilla.

Yhdyn aiempiin arvostelijoihin siinä, etteivät olkaimet selkäosan ansiosta paina hartioita, mutta samalla myös umpinaisuudestaan johtuen selkäosa on hieman hiostava. Itseäni tämä ei ole kuitenkaan juurikaan haitannut.

Toimivat mainiosti myös arkivaatteiden alla ja lisäpisteitä vielä siitä, että liivit näyttävätkin hyvältä!

Lumingerien puolesta erittäin nopea toimitus ja erinomaista asiakaspalvelua.